14 Januari 2011

...bermulanya kuliah~

...hurm..baru la ada msa nk update blog ni..huhu~..kcian kt blog ni lbh kurg dua minggu pnulis “anak tirikannya”..hehe..baru dua hari kat uitm, pnulis dah dpt adik baru..~baby girl~..(xdpat balik, nk tgk..)huhu..tgk kt gambar je la~..berat 3kg..nma adik pnulis tu, 
 “NUR  SHAFEENA AMEERA”..



...alhamdulillah utk sgalanya~..akhirnya pnulis smpai gak kt uitm pada 3hb/01/2011 dgn sahabat pnulis...sampai je kt uitm, byk bnda kna settlekan..uruskn kolej, ambik brg kt umah member and kna beli brg2 kperluan..masuk je alam kuliah ni, sumanya kna wat sndiri..huhu~..tp, ok la gak kn???..kte blh blaja bdikari & blh wat kta mkin matang..ya ke??..hehe~..:P
...nmpaknya sem ni agak mncabar bg pnulis..ye la, subjek pun sumanya subjek baru..kena pulun sem ni..x leh main2 la jwbnya..~..(permudahkanlah urusanku, ya Allah)...kelas baru je masuk minggu kedua, tp assignmnt dh blambak..huhu..hrp2 pnulis dpat siapkan smuanya..(dlm erti kata lain, jgn tangguhkan kerja~)..ho3..wpun assignmnt dh mnimbun, pnulis x  mula wat lg..hehe..xtau nk wat yg mna satu dlu..hehe..(alasan semata2)...insyaAllah, hjg minggu ni pnulis akan mula wat assignment tu..(doakan ek..:)..~
...ada satu perkara yg pnulis nak share kt smua..sem ni nmpknya cuti sem bg student uitm, pendek jer..~3 minggu jer~..x sampai sebulan pun..shortcOs pun xde..huhu..tp, pnulis dan rakan2 seperjuangan (FAKULTI SENIBINA, PERANCANGAN DAN UKUR), xde cuti la..cos kmi smua da praktikal kat “JUPEM”..abs jer praktikal, kna g uitm plak utk sem 5..huhu..mmg kelam kabut di watnya~..pnulis baru plan nk wat praktikal kat sarawak..nmpaknya xjadi la.. pnulis kna wat kat semenanjung msia jugakla..(tp, xtau ktne lg..kna cari tmpat yg murah kos sara hidup..~save bajet~)..kalo pnulis g sarawak, kna fikir psal ‘tiket flight’ lg..huhu..pnulis dah decide nak blik sarawak tme cti raya aidilfitri bln 8 nti..insyaAllah..lgpun emak pnulis pun dh bg kbenaran..xpela, kna bkorban gak x blik sarawak, utk ‘masa depan’ pnulis gak, kan???...pa2 pun, pnulis hrp sem ni pnulis dpt wat yg t’baik..amin ya rabb..:)

p/s: permudahkanlah urusan ku, ya Allah~